Co mít v batohu při jízdě na kole

Co by si člověk měl zabalit s sebou do batohu při jízdě na jízdním kole? To je otázka, na kterou většina cyklistů nezná správnou odpověď. Pokud patříte mezi tuto skupinu, pak je tento článek určen převážně pro vás. Je dobré vědět, co by měl mít cyklista v batohu při jízdě na jízdním kole. V případě nehody tak budete mít jistotu, že se o sebe dokážete postarat. Jestliže byste neměli potřebné věci s sebou v batohu, byla by následná péče o to horší. Jinými slovy při poškození pneumatiky je potřeba mít potřebné věci. Jinak byste museli vyčkat na pomoc od svých přátel nebo rodiny.

Co mít s sebou v batohu při jízdě na jízdním kole?

Občas i zkušení cyklisté zapomenou důležité věci. Co teprve začínající cyklisté? U nich je to daleko horší, protože ti zapomínají až na 70 % důležitých věcí. Je nutné myslet také na to, že byste si měli pořídit větší batoh. Existují cyklistické batohy, které jsou pro tyto aktivity určené. Nemusíte se tak následně bát toho, že byste potřebné věci neměli kam umístit. Prvním důležitým bodem je nabitý telefon. Pro jistotu není od věci si vzít s sebou také powerbanku. Usnadníte si tak případné komplikace. Kdyby se vám nedej bože něco stalo, snáz zavoláte lékařskou pomoc.

Dále jsou pak důležité doklady a hotovost. Finance jsou důležité pro případ, že byste někde zůstali stát. Vždy je dobré se o sebe postarat. Nebudete-li mít hotovost, zaměřte se alespoň na kreditní karty. I ty vám mohou pomoct. Doklady vám pomohou při první pomoci, jak již bylo sděleno, v případě, že by se vám něco stalo. Zapomenout také nesmíte na základní věci, mezi které patří mimo jiné i dostatečné množství vody a občerstvení. Na závěr si přibalte i teplejší oblečení pro případ, že by nastala změna počasí. Jaké věci si vzít, co se týče nářadí? Pojďme se na to společně podívat.

Súvisiace:  Jaké věci darovat cyklistovi

Jaké nářadí si přibalit do batohu?

K důležitému nářadí patří například montpáky. Montpáky stojí pár korun a ušetří vám mnoho času a nervů. Dále nezapomeňte také na opravnou sadu na duše, náhradní duši a pumpičku. Tyto věci vám pomohou při nejčastější závadě na jízdním kole. Tou je píchnutá pneumatika. Větší poškození nezvládnete na místě opravit. Další častou závadou je řetěz. Ten může kdykoliv spadnout. Ten zvládnete opravit během pár vteřin, a to pomocí rukavic, abyste se neumazali. Poslední důležitou věcí je multiklíč. Ten vám rovněž pomůže v těžších situacích.

Mezi potřebné oblečení patří také pláštěnka. Není dobré promoknout, protože můžete být nemocní. Nářadí, oblečení, jídlo, pití, doklady a finance jsou nejdůležitějšími věcmi, na které by člověk neměl zapomínat. Tyto věci vám pomohou, co se týče jízdy na jízdním kole. Záleží tedy na vás, jestli si budete dělat seznam věcí na papír nebo se je naučíte nazpaměť. Vždy je ale u sebe mějte.



Autor: Ďusi

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..